Senaste inläggen

Av Anette Åkesson - 21 juni 2016 00:33

Följde med maken och dottern till stan för att uträtta varsitt ärende.
När vi kom hem la jag tvätt i maskinen, men oj där står ju en kasse som inte ska vara där. Går iväg med den och sätter mig på balkongen och vilar . Efter 1,5 timmes vila tänkte jag hänga upp tvätten som nu borde vara klar! Jo om jag hade startat maskinen kunde jag gjort det.....
Så nu startade jag den och fixade fram lite mat.
Det händer allt som oftast att jag går för att göra något kommer på något annat och så blir inget gjort.
Efter maten sov jag i ca 2 timmar och sedan kunde jag hänga upp min tvätt, efter det en härlig promenad med Sandra och Katarina.
Vila och kvälls fika på det.
Fullmåne i natt gör att det är trögt att somna ikväll. Ska läsa några rader i min bok och sedan blunda hårt så jag inte ser månen.

Kram och Natti Natti

ANNONS
Av Anette Åkesson - 19 juni 2016 19:05

Har tillbringat 2 nätter i husvagnen. Trots att vi bara åkte 2,5 mil söderut till kärrasand camping blev det en annan luft att andas. Gårdagens promenad blev genom vacker bokskog till Lunnabacken och den vackra utsikten över åsnen. Väl tillbaka i husvagnen sov jag i två timmar.

Idag har vi firat maken som blir 45. Grattis älskling, utan dig vid min sida skulle jag inte orka en dag!!

Väl hemma igen så vilade jag en lång stund, men känner ett lugn i kroppen idag.

Sitter nu på balkongen med en mugg te och försöker behålla mitt lugn.

Önskar alla en go söndag kväll.
Kram till er alla ?

ANNONS
Av Anette Åkesson - 17 juni 2016 10:14

Här kommer bilderna som skulle varit med till förra inlägget.

Av Anette Åkesson - 17 juni 2016 09:48

Åh vad jag är evigt tacksam som är omgiven av Änglar.

I måndags var bästa Annica här och jag fick en nyckelring med en ängel   

Igår på förmiddagen träffade jag mina arbetskamrater och åt en räksmörgås och en kaka. Efter det hem och sov för att på eftermiddagen träffa Annica och Christina som jag jobbat med innan,men som ger mig sådan härlig posetiv energi!

Fick en liten blomma i turkos kruka min favoritfärg   

Sedan låg jag i soffan och försökte suga in all posetiv energi jag fått under dagen.

Katarina kom och lånade lite böcker av mig. Bara hennes närvaro ger mig rätt energi.

Men 21.30 bytte jag soffan mot sängen och somnade och sov till 07.30 idag.

En dag som känns ganska ok! Intagit frukost och vilat för att sedan orka baka en rulltårta.


Önskar er alla en fin dag!

Massor med Kramar till er som önskar   

Av Anette Åkesson - 14 juni 2016 11:58

Försöker fortsätta mitt förra inlägg, är tillbaka hos läkaren i mitten av april. Denna gången sprutar inte tårarna men de stiger i ögonen då och då. att ha sovit i 3,5 månad ,fattar inte att vi har kommit till april. Det blir fortsatt sjukskriven 2 månader till. Fortsätta med min medicin och samtal med psykratri sjuksköterskan.

Dottern fyllde år i början av april då hon säger: Mamma om du vilar och jag städar så kanske du orkar fira min födelsedag,jisses vad det skar i hjärtat. När jag berättade det för en granne sa hon: Det kan jag först ,men Anette jag tycker att du ska tänka vad fint ni har uppfostrat henne och då lättade det en aning......

2 månader går med mycket sömn och vila.

En dag ser ungefär ut så här: Stiga upp,klä mig, följa Sandra till bussen, äta frukost, vila,promenad, sova, duscha, äta lunch,sova, emfika, vila,på börja matlagning(som oftast någon får slutföra) , äta middag, vila, ta en runda och vattna blommor,kvällsfika, vila, för att sedan lägga mig och sova!!

Ja ungefär så ser mina dagar ut. Träffar jag någon och fikar blir det oftast mer sovit. Eller varit och handlat. Det är jätte jobbigt. Blir så jätte trött av mycket prat och sorl,slammer runt mig.

Att läsa böcker som alltid varit en passion för mig börjar så sakterliga återkomma.

Var tillbaka hos läkaren i förra veckan och är nu sjukskriven till början av september.


Igår var det en "bättre" dag,så igår kväll åkte jag på "sommarfest" Som jobbenheten fixat. Trevligt och god mat. Men ack så jobbigt. Var helt slut i huvudet efter att hört prat och skratt. Så det blev till att köra sakta hem då huvudet var helt fullt.........


Nu ska jag lägga mig och sova en stund! Är Jätte trött idag så jag satte mig och skriva av mig här en stund. så får det bli en liten promenad i eftermiddag!


Kram till alla som behöver!

Av Anette Åkesson - 9 juni 2016 22:26

Jag sitter framför läkaren ,tårarna sprutar och jag vet inte vem jag är........

Detta var i Januari i år, efter mer än ett år av stress,stress ännu mer stress, bort tappat minne,sov knappt något alls om nätterna,orken försvann och till slut visste jag inte vem jag var.....

Läkaren låter mig gråta hon ställer frågor och jag svarar i hulkandet av gråt....

Efter att samtalat berättar hon att jag har utmattningsdepission/utbränd , att jag ska ta medicin mot deprissionen och vara sjukskriven i 5 veckor...

Jag vet inte vem jag är länge är det så här,ja ja tänkte jag och tänkte nog någonstans det blir ju bra.

Efter 5 veckor var jag till baka till läkaren, tårarna trillar jag har sovit sedan jag var hos dig sist, orkar ingenting, mannen eller barnen får avsluta middags lagningen, att gå en liten promenad är vissa dagar jätte jobbigt, för att inte tala om att åka och handla, jag tvingar mig till att följa med Peter och handla och oftast somnar jag i bilen på vägen hem för all energi har bränts i affären.

Blir sjukskriven 2 månader till...

Och tro mig jag sov i 2 månader till.... Dag som natt. Att göra en liten utflykt är jobbigt och tömmer den lilla energi jag byggt upp......

Att skala potatis och sedan inte orka fullfölja matlagningen,att inte kunna läsa ett kapitel i en bok för jag vet inte vad jag läst, att lyssna på någon i telefon,har ingen aning vad vedebörande sagt för orken att lysssna är slut.


Oj nu orkar jag inte mer fortsätter en annan dag!

Kramar till er alla som behöver!

Av Anette Åkesson - 4 juni 2016 12:47

3 år sedan jag startade min blogg och det blev 3 inlägg, så nä det hade inte mognat i mig att blogga får se hur det går nu...
Men känner att det kanske kan hjälpa mig tillbaka till verkligheten !!
Att skriva är en sak tänka en annan !
Ett stycke då och då om min sjukdom kommer jag att försöka tolka utifrån mig.

Kramen

Av Anette Åkesson - 11 januari 2013 15:32

Hej hopp!


Så var det fredag igen och första arbetsveckan avklarad! :)

I tisdags startade spinningen och i går motionsgympan så gött att komma igång med träningen har även hunnit med en promenad och en joggingtur denna veckan!

Nu ska här göras Tacos till fredagsmat!


Kramen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se